Buurtvereniging Oude Gracht West

De buurtvereniging is in 2020 gestart, en inmiddels in volle vlucht. Het bestuur bestaat uit 4 personen, en we hebben een klein vrijwilligersteam die verschillende activiteiten organiseert.

Wat willen we bereiken met deze vereniging?

De samenleving wordt veel individualistischer. Iedereen is druk, maar we worden ook veel vaker op elkaar aangewezen. We willen allemaal wonen in een schone, veilige, en vooral leuke buurt. Naar onze mening kan dat alleen maar samen, dus laten we het samen leuk, schoon en veilig maken en houden. Door ons te verenigen kunnen we gemakkelijker aanspraak maken op vergunningen en subsidies en zijn we betere gesprekspartners voor overheden, zoals gemeente en politie. Deze organisaties juichen het alleen maar toe als we zelf in actie komen en daar zijn geld en andere hulpmiddelen voor beschikbaar.

Als buurtvereniging ondersteunen we graag initiatieven uit de buurt. We kunnen helpen door subsidie of vergunningen aan te vragen en door u de juiste weg op te sturen bij het opzetten van activiteiten. Wilt u dus iets organiseren of regelen? Laat het ons weten. Dan kunnen we samen kijken hoe we kunnen helpen bij het realiseren van uw plannen voor onze buurt.

Ook willen we de buurt graag regelmatig informeren. We brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit die we bij alle bewoners thuisbezorgen. Daarnaast zijn we ook actief op Facebook, Instagram en Nextdoor.