Activiteiten en clubs in de Oude Gracht

Badmintonvereniging de Neta’s

Op maandagavond van 20:15 tot 22:15 uur kun je bij vereniging de Neta’s gezellig badminton spelen in de gymzaal van het Eckartcollege in Eindhoven. De leden spelen op verschillende niveau’s, dus er is altijd een geschikte medespeler en tegenstander te vinden. Lekker bewegen en gezelligheid staat voorop en er wordt geen competitie gespeeld. Maar dat wil niet zeggen dat het er niet fanatiek aan toe kan gaan! Wil je eens kijken of badminton spelen iets voor jou is? Kom dan een keertje binnenwandelen op een maandagavond en vraag even naar de voorzitter Hedwig Peijs of penningmeester Annie den Ouden. Zij voorzien je graag van alle informatie. De kosten zijn € 25 per kwartaal.

Aan de Meet

Bij Aan de Meet elke dag terecht voor een lekkere kop koffie of thee met huisgemaakt gebak. Je kunt elkaar ontmoeten, ze hebben een zwerfboekenkast en een lekkere loungehoek. Het is ook een sportlocatie waar veel clubs uit de omgeving sporten en het heeft een buurthuis functie. Veel van de activiteiten van de buurtvereniging worden er georganiseerd.

Kijk voor alle actuele openingstijden en activiteiten op hun website: www.aan-de-meet.nl

Bridgeclub Oude Gracht

Bridge wordt ook in “Aan de Meet” gespeeld en wel op de woensdagavond van 19.30 tot 22.30 uur. “Bridgeclub Oude Gracht” bestaat al ruim 30 jaar en is in onze buurt opgericht voor en door buurtbewoners. Er zijn rond de 90 leden die in drie groepen spelen, wel serieus, maar niet met het mes op tafel! Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom, van beginnende tot ervaren bridgers.
https://30069.bridge.nl/

Handwerken

Handwerk je graag?
Iedere 2e donderdag, en vanaf 1 september 2023 ook elke 4e donderdag, van de maand kun je bij Aan de Meet komen handwerken. Van 10u30 tot 12 uur komen mensen uit de wijk samen om ieder aan zijn of haar handwerkstuk te werken. De inkom is gratis. Koffie, thee of andere versnaperingen betaal jezelf. Voor ontmoeting, gezelligheid en een praatje bij het handwerken

Er is geen aan of afmeldingsplicht bij Aan de Meet. Je komt wanneer je kan.
Neem je breiwerk, haakwerk, diamond painting, kleurboek, borduurwerk etcetera mee en schuif gezellig aan.
De data voor 2023 zijn: 8 juni, 13 juli, 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november, 14 en 28 december

Zie je graag dan.
Rina Schadron – initiatiefneemster

Handboogsportvereniging OGIO 1864

OGIO staat voor “Ons Genoegen In Oranje”. Deze vereniging is opgericht op 1 mei 1864 in Stratum in Eindhoven. OGIO is een oude club maar ze is allerminst verouderd. Hun doel is ervoor te zorgen dat de handboogsporter onder de meest ideale omstandigheden kan schieten.
OGIO heeft een accommodatie aan de Amazonenlaan 4 in Eindhoven waar overdekt en buiten kan worden geschoten.
https://www.ogio.nl/

Bowls Club Eindhoven

Bowls is een precisiesport waarbij het de bedoeling is dat de spelers afgeplatte ballen, bowls, zo dicht mogelijk naar een kleinere doelbal laten rollen. Deze traditionele sport uit Engeland wordt sinds enkele decennia ook in Nederland beoefend.
In Eindhoven is er één club die deze sport beoefend. Zij spelen en training in Aan de Meet.
https://www.bowlsclubeindhoven.nl/

Stichting Koorstelling

Deze stichting heeft twee koren die repeteren in Aan de Meet.
Projectkoor Werk in Uitvoering
Projectkoor “Werk in Uitvoering” is een gezellig koor dat altijd weer nieuwe projecten verzint: zingen met een doel voor jong en oud die het leuk vinden om te zingen. Je wordt geen lid van het koor, maar van het project! Daarmee leg je jezelf dus niet voor eeuwig vast. Als het project is afgelopen, is het aan jou of je weer meedoet!

Het Klein Koor
Dit koor zingt voornamelijk bij ouderen in verzorgingshuizen. Ze reizen rond door Eindhoven en omgeving. Niet alleen de mensen waarvoor ze zingen worden hier heel blij van; ook de ‘leden’ van Het Klein Koor vinden veel voldoening om met elkaar leuke liedjes te zingen. Repetities vinden overdag plaats en worden gepland op basis van de optredens.
https://www.koorstelling.nl/