Koning voor 1 dag

TROTS OP ONZE BUURT  

Koningsdag 2021 wordt een andere Koningsdag dan andere jaren. Geen grote feesten, geen vrijmarkten. Máár: Eindhoven krijgt wél hoog bezoek!  
Dat is natuurlijk een hele eer, en dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. En al zeker niet in de buurten van Eindhoven. Want juist in de buurten maken we Eindhoven samen tot een fijne, leefbare en bijzondere stad. Een stad om trots op te zijn. En dat willen we graag laten zien tijdens Koningsdag 2021.  

Koning van de buurt is gekozen

Onze eigen voorzitter van de Buurtvereniging is verkozen tot Buurtkoning van de Oude Gracht. Zijn huis en straat zal binnenkort in het Oranje versierd worden door het Oranje comité. Maar… wordt hij ook de Koning van Eindhoven? Help hem mee bij de battles!
Zie hier de koningen van de andere buurten waar hij het tegenop gaat nemen.

Online Buurten Battle 

De battles beginnen! Alle buurt koningen en koninginnen nemen het tegen elkaar op in 3 quiz rondes om tot 1 Koning van Eindhoven te komen.
15 april: De kwart finale
21 april: De halve finale
26 april: De finale
Help jouw koning mee om deze strijd te winnen. Schrijf je in op battle@webmasteroudegracht-west-nl  , en help jouw koning de kennisquiz te winnen. Instructies krijg je dan in de mail.

Wilhelmus op tournee  

Op Koningsdag zelf gaat het Wilhelmus op tournee, en bezoekt ook de Oude Gracht West. Dat zijn een lakei met een troon, een fotograaf en een groepje muzikanten. Op dat moment krijgt iederéén uit de buurt de kans even Koning voor 1 Dag te zijn. Je mag op de troon zitten, je krijgt live het Wilhelmus toegezonden, én je wordt koninklijk op de foto gezet door een fotograaf. Die foto kun je later downloaden. Als dát geen majestueuze traktatie is! 
Leuk detail: de rondreizende tronen worden gemaakt door tien Eindhovense basisscholen.  

We hopen er met zijn allen, ondanks corona, toch een bijzondere en feestelijke Koningsdag van te maken!