Week tegen Eenzaamheid

Van 30 september tot en met 7 oktober is het Week tegen Eenzaamheid.
Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn speciale activiteiten. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De Week tegen Eenzaamheid vraagt hiervoor aandacht met de oproep: ‘Kom erbij!’
De verbinders van Woensel Oost: Noortje, Saskia en Marjorie van Stichting WIJeindhoven staan 5 oktober van 9.00 uur tot 12.00 uur op het Cassandraplein om aandacht te geven aan het onderwerp. Kom erbij!

De verbinders woensel Zuid Oost – Wijeindhoven

Buurt in Bloei is het onderdeel van WIJeindhoven dat focust op verbinding in de buurt. Marjorie Jessurun en Noortje van Gestel zijn verbinders in uw wijk. Wat verbinders doen;

  • Inwoners aan elkaar koppelen die iets voor elkaar willen doen, 
  • In kaart brengen wat inwoners nodig vinden voor de buurt, 
  • Inwoners stimuleren zich in te zetten voor de buurt,  
  • Wijkorganisaties aan elkaar en aan bewoners verbinden, 
  • Meedenken bij de organisatie van activiteiten in de buurt. 

Hoe doet Buurt in Bloei dit? 

Dit doen zij door in gesprek te gaan. Met bewoners: aan de deur, tijdens een buurtfeest, op straat of in het buurthuis. En met verenigingen, organisaties en bedrijven bij jou in de buurt. Verder verzorgt Wijeindhoven de training ‘Kom tot Bloei’ en nemen ze talentenscans af bij inwoners die willen weten waar zij goed in zijn. 

Een fijne buurt om in te wonen 

Zo zetten zij zich, samen met jou, in voor een buurt waarin het fijn wonen is. Een buurt waarin bewoners en organisaties goed samenwerken. Waarin ze elkaar weten te vinden en iedereen meetelt. Een buurt waarin mensen oog hebben voor elkaar. 

Waarvoor kan ik bij Buurt in Bloei terecht? 

Wil je jouw wijk beter leren kennen? Ben je op zoek naar meer contact? Benieuwd naar wat er gebeurt en wil je graag helpen? Of ben je juist op zoek naar iemand in de buurt die jou kan helpen? Neem dan contact op. Doe dat ook als je zoekende bent: in waar je goed in bent, waar je energie van krijgt of waar jij het beste past. Als je vrijwilligerswerk wilt doen of als je iets voor de buurt wilt organiseren, maar niet weet waar je moet beginnen.

Meer weten? Kijk op www.wijeindhoven.nl/buurtinbloei
Voor contact kunt u naar woenseloostinbloei@wijeindhoven.nl mailen


WIJeindhoven zal ook aanwezig zijn op het buurtfeest op 25 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.